8 x must-visit bestemmingen deze zomer

Leestijd: 5 minuten en 30 seconden

8 x must-visit bestemmingen deze zomer

Vrijdag 5 juli 2024, categorie: Vakanties en feestdagen, Melisa

Een zomervakantie in Nederland biedt een bijzondere combinatie van ontspanning, avontuur en cultuur. Van prachtige stranden en weelderige natuurgebieden tot dynamische steden, Nederland heeft voor alles een perfecte vakantie. Of je nu wilt ontspannen aan zee, fietsen door groene landschappen of de geschiedenis van een stad wilt ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De korte afstanden maken het eenvoudig om meerdere bestemmingen te ontdekken. Fletcher heeft veel hotels die strategisch gelegen zijn op de mooiste plekken en biedt comfortabele accommodaties met uitstekende faciliteiten om je vakantie compleet te maken. De zomervakantie 2024 begint morgen op zaterdag 6 juli en eindigt op vrijdag 1 september. Een perfecte periode om volop te genieten van alles wat Nederland te bieden heeft. Laat je inspireren en lees hoe je de ideale last minute zomervakantie kunt plannen en welke verborgen schatten je absoluut niet mag missen.

1. De Waddeneilanden

Eén van de mooiste plekken van Nederland? Dat zijn natuurlijk onze eigen, welbekende Waddeneilanden. Stuk voor stuk zijn de eilanden prachtig met lange stranden, uitgestrekte duinen en gezellige dorpjes. De eilanden, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, zijn enorm populaire vakantiebestemmingen. Zo wordt Vlieland ook wel het Ibiza van Nederland genoemd, is Ameland een populair toevluchtsoord en staat het veelzijdige Texel bekend als het schapeneiland van de Wadden. Fiets door de duinen en bossen, ontdek bijzondere planten en dieren, en geniet van lokale lekkernijen zoals verse vis en cranberryproducten. De rust en ruimte maken de Waddeneilanden ideaal voor natuurliefhebbers en gezinnen. Ook zijn er volop mogelijkheden voor watersporten, zoals zeilen en kitesurfen. Ervaar hoe het is om je op een droombestemming te bevinden zonder daar uren voor te hoeven vliegen.

Overnachten op de Waddeneilanden

Overnachten op de Waddeneilanden biedt een onvergetelijke ervaring. In De Koog op Texel vind je een heerlijk verblijf dicht bij zee. Op Ameland kun je kiezen uit een hotel in Hollum, perfect voor natuurliefhebbers, en hotel in Nes, ideaal voor een ontspannen vakantie. Geniet van comfortabele kamers, uitstekende faciliteiten en de gastvrijheid waar Fletcher Hotels om bekend staat. Ben jij klaar om de charme van de Waddeneilanden te ontdekken vanuit een luxe en comfortabel verblijf? Bekijk hier onze hotels op de Waddeneilanden.

672 x 250 Giethoorn

2. Giethoorn

Giethoorn, het Venetië van het Noorden, is deze zomer dé bestemming voor een unieke vakantie. Dit idyllische dorp biedt prachtige grachten, bruggetjes en rietgedekte boerderijen sieren het landschap. Huur een fluisterboot en verken de schilderachtige waterwegen. Geniet van een rustige fietstocht door het weelderige landschap, bezoek de interessante musea en proef lokale specialiteiten in gezellige restaurants. Giethoorn heeft voor iedereen wat te bieden. Of je nu houdt van romantiek of avontuur, deze plaats zal je zeker verrassen met haar bijzondere sfeer en prachtige omgeving. Daarnaast is het een ideale plek om even helemaal tot rust te komen. De zomerse sfeer met lange dagen en aangename temperaturen maakt Giethoorn perfect voor buitenactiviteiten en gezellige avonden aan het water.

Overnachten in Giethoorn

Overnachten in Giethoorn wordt extra comfortabel bij Fletcher Hotel-Restaurant Steenwijk, slechts 15 minuten met de auto van dit schilderachtige dorp. Dit hotel biedt moderne kamers, een uitstekend restaurant en gratis WiFi. De locatie nodigt uit om het prachtige gebied te verkennen en volop te genieten van je verblijf. Gasten kunnen gebruikmaken van de fitnessruimte en ontspannen in de sfeervolle bar na een dag vol avontuur. Dankzij de korte afstand is het hotel de perfecte plek om te verblijven terwijl je de charmante grachten en unieke sfeer van de omgeving ontdekt. Zie hier meer informatie over het hotel.

3. Zuid-Limburg

Vakantie vieren in Zuid-Limburg is een ervaring als geen ander. Deze regio staat bekend om zijn heuvels, pittoreske dorpjes en bourgondische sfeer. Bezoek de historische stad Maastricht, verken de grotten van Valkenburg en geniet van wandel- en fietsroutes door het prachtige landschap. Zuid-Limburg biedt talloze wijngaarden en gezellige terrasjes waar je kunt ontspannen met een lokaal wijntje. Het milde klimaat maakt het een ideale bestemming voor een zomervakantie. Een leuk weetje: Zuid-Limburg heeft de enige berghut van Nederland, de Vaalserberg, dat het hoogste punt van het land is. Hier beleef je een stukje buitenland in eigen land. Kastelen, heerlijke lokale gerechten en de gastvrijheid van de Limburgers maken het compleet. De combinatie van prachtige landschappen, rijke geschiedenis en smakelijke streekproducten zorgt voor een gevarieerde en ontspannen zomervakantie.

Overnachten in Zuid-Limburg

Ben je al begonnen met het plannen van je weekendje weg of vakantie in Zuid-Limburg? Ontdek dan onze Fletcher Hotels in Zuid-Limburg voor een geslaagd verblijf. Onze luxe hotels bieden comfortabele hotelkamers, culinaire restaurants en bij veel hotels kun je ook een e-bike huren. Terwijl je geniet van het prachtige heuvellandschap en rijke geschiedenis word je tijdens jouw verblijf in een van onze accommodaties volledig in de watten gelegd. We nemen alle zorgen uit de handen en staan klaar met een smaakvol diner, verfrissende drankjes en alles wat je nodig hebt. Ontdek hier onze hotels in Limburg die perfect zijn voor een ontspannen vakantie.

4. Zeeland

Zeeland is dé ideale vakantiebestemming tijdens de zomer. Met haar brede zandstranden en heldere zeeën is het perfect voor recreatie en watersport. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Je hoeft je er geen seconde te vervelen. Zo kun je ervoor kiezen om de schilderachtige dorpjes zoals Veere en Domburg te verkennen. Beide dorpen zijn gevuld boordevol geschiedenis en cultuur. Daarnaast zijn wandelen en fietsen door het polderlandschap absolute aanraders en is het proeven van lokale specialiteiten zoals verse vis en mosselen een must. Op stap met het gezin? Ook dan zijn er genoeg activiteiten te beleven, van pretparken tot dierentuinen. Tot slot staat Zeeland ook bekend om de zomerse evenementen en festivals die er georganiseerd worden zoals het City of Dance Festival, die voor blijvende herinneringen zorgen. Zeeland combineert rust, avontuur, strand en cultuur: alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie aan zee.

Overnachten in Zeeland

Geniet van een bijzondere ervaring in Zeeland. Ontspan aan de rustgevende kust, verken de schattige dorpjes en ontdek prachtige natuur. Onze hotels zijn ideaal gelegen, vaak op loopafstand van het strand en nabij bekende Zeeuwse steden zoals Middelburg en Vlissingen. Of je nu kiest voor een romantisch weekend of een gezinsvakantie, Fletcher Hotels biedt diverse accommodaties met uitstekende faciliteiten. Bekijk onze hotels in Zeeland en ervaar een geweldige vakantie.

672 x 250 De Morra Friesland

5. De Friese Meren

Op zoek naar een unieke vakantieplek? Wellicht is het niet de bestemming die als eerste bij je opkomt als je aan zomervakantie denkt, maar de Friese Meren bieden een unieke ervaring. Dit prachtige gebied in Friesland staat bekend om haar uitgestrekte waterwegen, sfeervolle dorpen en de levendige watersportcultuur. Je kunt de zomervakantie hier optimaal beleven door een sloep of zeilboot te huren en op deze manier de meren op je gemak te verkennen. Bezoek populaire plaatsen zoals Sneek, Lemmer en Joure. Hier kun je genieten van lokale specialiteiten en gezellige terrasjes. Voor natuurliefhebbers zijn er tal van fiets- en wandelroutes langs het water en door het groene landschap. Of je nu houdt van actief bezig zijn op het water of wilt genieten van de rustige natuur, de Friese Meren hebben voor iedereen iets te bieden.

Overnachten bij de Friese meren

Overnachten in de buurt van de Friese Meren? Dat wordt extra comfortabel bij Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden, op slechts 30 minuten rijden van de meren. Dit hotel bevindt zich in een paleis en biedt luxe kamers, een prachtig restaurant of bij voorkeur kun je gebruikmaken van roomservice. Kom na een dag varen tot rust in dit bijzondere hotel en geniet van een heerlijk diner in het bijbehorende restaurant. De nabijheid van de Friese Meren maakt dit hotel de ideale uitvalsbasis voor een avontuurlijke en ontspannende vakantie in Friesland. Reserveer hier een hotelkamer.

6. Veluwe

De Veluwe is de perfecte vakantiebestemming voor de zomer. Dit prachtige natuurgebied biedt een mooie combinatie van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De ideale locatie om te wandelen en te fietsen. Tijdens warme dagen kun je afkoelen bij de vele meren en zwemplassen. Daarnaast biedt de Veluwe tal van culturele bezienswaardigheden, zoals het Kröller-Müller Museum met een indrukwekkende kunstcollectie en de vele historische kastelen. Voor gezinnen zijn er attractieparken en dierentuinen in de omgeving. De Veluwe combineert natuur, cultuur en recreatie, en is daarmee de ideale zomerbestemming.

Overnachten op de Veluwe

Geniet van de schoonheid van dit natuurgebied en kies voor een verblijf in één van onze sfeervolle hotels. Fletcher Hotels biedt twaalf accommodaties op en nabij de Veluwe, perfect voor een ontspannen verblijf. Onze hotels combineren comfort met een uitstekende ligging, ideaal voor wandel- en fietstochten. Ontdek de charme van de Veluwe en boek je verblijf voor een onvergetelijke vakantie te midden van de natuur. Zie hier onze hotels op en rondom de Veluwe.

672 x 250 Luchtfoto Noordwijk aan Zee

7. Zuid-Hollandse kust

De Zuid-Hollandse kust is de ideale plek om er even tussenuit te gaan tijdens de zomervakantie. Hier vind je prachtige stranden, duinen en bruisende badplaatsen zoals Scheveningen en Noordwijk. Zon, zee en strand is waar het hier om draait! De regio biedt daarnaast ook gezellige dorpjes en historische steden zoals Leiden en Den Haag. Kom je liever tot rust in de natuur? Ook dan zijn er prachtige natuurgebieden te vinden nabij de kust van Zuid-Holland, zoals Nationaal Park Hollandse Duinen en Kinderdijk.

Overnachten aan de Zuid-Hollandse kust

De Zuid-Hollandse kust biedt de perfecte bestemming voor een onvergetelijke overnachting. Onze hotels aan de kustlijn bieden veel comfort en luxe. Of je nu kiest voor een verblijf in een levendige badplaats zoals Scheveningen en Noordwijk of een rustig gebied zoals Wassenaar, onze hotels in Zuid-Holland bieden alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf. Ontdek de beste locaties, uitstekende faciliteiten en de gastvrijheid van Fletcher Hotels aan de Zuid-Hollandse kust. Bekijk onze hotels in Zuid-Holland.

8. Noord-Hollandse kust & Zaanse Schans

Een vakantie aan de Noord-Hollandse kust en de Zaanse Schans is deze zomer een ideale bestemming. De mooie stranden van Noord-Holland zoals Zandvoort aan Zee, Bloemendaal en Egmond aan Zee bieden volop mogelijkheden voor ontspanning en watersport. Wandel door de duinen, geniet van de zon en verken sfeervolle kustplaatsen. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de Zaanse Schans, die je terugbrengt naar de 18e eeuw. Dit is een plaats vol windmolens, houten huisjes en unieke winkeltjes. Deze combinatie van natuur en cultuur zorgt voor een bijzondere ervaring. Of je nu wilt ontspannen aan zee of het erfgoed van Nederland wilt ontdekken, de Noord-Hollandse kust en de Zaanse Schans bieden het beste van beide werelden.

Overnachten aan de Noord-Hollandse kust

De Noord-Hollandse kust is een fantastische plek voor een optimaal vakantieverblijf. Ontdek onze hotels, gelegen op de mooiste locaties, waar je kunt genieten van comfort en aangename faciliteiten. Of je nu wilt ontspannen aan zee, leuke steden wilt verkennen of de natuur in wilt, Fletcher Hotels heeft de perfecte accommodatie voor jou! Geniet van onze welbekende gastvrijheid. Bekijk hier onze hotels in Noord-Holland.

Deze zomer biedt Nederland een schat aan bestemmingen die garant staan voor een gevarieerde en memorabele vakantie. Van de Waddeneilanden en het Giethoorn tot het bourgondische Zuid-Limburg en de levendige kust van Noord- en Zuid-Holland, er is voor ieder wat wils. Dankzij de strategische ligging van onze Fletcher Hotels kun je eenvoudig verschillende plekken ontdekken en genieten van een comfortabel verblijf. Begin vandaag nog met plannen en laat je inspireren door de verborgen schatten van Nederland. Ontdek onze hotels en beleef een zomer vol avontuur en rust.

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Met cookies en technieken die daarop lijken helpen we je beter en persoonlijker. Dankzij functionele cookies werkt de website goed. Ze hebben ook een analytische functie en zijn geheel anoniem. Zo maken we de website elke dag een beetje beter. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op 'Oké' om te accepteren. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en beperkte analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van functionele cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.