Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe

Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe

Maandag 24 september 2018, categorie: Hotels en arrangementen, Judith de Rooij & Karlijn Embrechts

In ''Maak kennis met..'' nemen we je mee naar één van onze unieke Fletcher hotels. De hotelmanager, receptioniste, chef-kok of ober vertellen je wat het hotel volgens hen uniek maakt, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, wat de specialiteiten van de chef-kok zijn en nog veel meer! Deze week spraken wij receptioniste Corine en medewerker algemene dienst Michael van Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe.

Ontmoet receptioniste Corine en medewerker algemene dienst Michael

Corine werkt nu bijna 6 maanden bij de front office van Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe. Daarvoor heeft zij gewerkt bij Fletcher Hotel-Restaurant Het Veluwse Bos.  Michael werkt sinds februari 2018 in de algemene dienst bij het hotel. Voor hij ging werken bij Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe heeft hij in een  hotel in Frankrijk gewerkt en in de paardenhouderij. “Het wat best een grote overstap voor mij, maar het bevalt ontzettend goed! Het buiten werken en het werken met mijn lichaam vind ik fijn. Maar ook de resultaten zien van kamers die verbeterd zijn of het park dat er weer netjes uit ziet  aan het einde van de  dag maakt mijn werk erg leuk.  Het zien dat de gasten weer tevreden naar huis gaan, dat vind ik heerlijk!” Corine vindt het leuk om met de gasten te werken. “Als je net wat extra’s voor ze doet gaan ze vrolijker naar huis. Daar kun je het verschil in maken. Geen één dag is hetzelfde en je leert enorm veel.”

Een dag in de schoenen van Corine

Een gemiddelde dag ziet er voor Corine toch altijd anders uit. “Het hangt af van het dagdeel dat je werkt. Het inchecken begint meestal om 2 uur. De middagdienst begint om 3 uur en met een beetje geluk heb je het dan al wat rustiger. Je checkt mensen in, verwerkt mailtjes en je neemt de telefoon op. Vervolgens doe je wat extra’s voor de mensen die wat nodig hebben in de kamer, je geeft eventueel wandelroute informatie en je verhuurt fietsen.’’

De ochtend ziet er weer heel anders uit. ‘’In de ochtend zijn er voornamelijk mensen die komen uitchecken. Daarnaast het handelen  we klachten af en vragen we de gasten hoe ze het verblijf ervaren hebben. In de ochtend worden er ook meer fietsen verhuurd. Dit komt doordat we midden op de Veluwe zitten, mensen gaan daarom al snel 50 kilometer fietsen

Een dag in de schoenen van Michael

Michael begint op een redelijk standaard dag rond half 9 in de ochtend. “Eerst ga ik verzamelen waar  er storingen en meldingen vandaan zijn gekomen. Ik laad mijn wagentje in met spullen en ga vervolgens naar het zwembad en de sauna om alles schoon te maken. Als ik dat gedaan heb ga ik door naar het restaurant en daar loop ik alles van boven tot onder langs, daarna de zalen en de kamers. Tussendoor komen er wel eens meldingen, een evenement of een groep dan spring ik er gelijk op in en help ik daar waar nodig.’’

Eén ding waar Michael het meest trots op is zijn de dagen waarop er voor grote groepen van alles geregeld moet worden. ‘’Met zijn allen keihard werken. Het maakt niet uit of het de manager is, het personeel in het restaurant, de receptie of de algemene dienst, met z’n allen zijn we aan het knallen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.’’

Over Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe

Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe ligt op een terrein van 12 hectare, er is dus genoeg te zien. “Een deel van het terrein is voor het hotel zelf.’’ Vertelt Michael. ‘’Op het terrein zijn kamers en zalen die verhuurd worden voor feesten, partijen, vergaderingen en congressen. Faciliteiten zijn het restaurant, met top eten, kamers die up-to-date worden gehouden, een zwembad, sauna, pub, tennisbaan en fietsverhuur. Wat dat betreft zijn we redelijk all inclusive.’’

Bij het hotel werkt zo’n 45 à 50 man personeel zowel fulltime als parttime. Ook zijn er stagiaires in dienst. “Of je hier nu werkt onder contract of als stagiair, we zijn allemaal collega’s!” vult Michael nog aan. “Over het personeel krijgen we veel complimenten’’ vertelt Corine. ‘’Qua feedback die we via de e-mail ontvangen krijgen we vaak te horen dat het personeel heel vriendelijk, vrolijk, beleefd en goedgehumeurd is. Eigenlijk zien we nooit iets negatiefs over het personeel. We hebben een goed team en iedereen werkt hier voor z’n plezier.’’

Op het terrein wordt ook een deel gehuurd door partner SOS-events. Zij organiseren onder andere teambuildingactiviteiten voor groepen.

Echte aanraders

Dé specialiteit van de chef moest even nagevraagd worden omdat de chef-kok nog niet heel lang bij het hotel werkzaam is. Horeca collega Bryce verteld: “De chef kan  heel goed  om de kaart heen werken. Als iemand een allergie heeft weet hij daar  precies op in te spelen. Ook  als gasten net wat anders willen eten is dat voor onze chef altijd weer een leuke uitdaging.”

De echte aanraders in de omgeving zijn volgens receptioniste Corine Paleis het Loo en de Hoge Veluwe. “De Hoge Veluwe is natuurlijk ook een speciaal stuk van Nederland. Afhankelijk van de leeftijd van de gasten geef ik ze ook als tip om naar de Apenheul te gaan, dit ligt ook in de buurt.’’ Verder vertelt zij dat er in de zomer ook markten worden georganiseerd in Apeldoorn zelf die zeker een bezoekje waard zijn. Wat minder bekende attracties in de omgeving zijn het speelgoedmuseum, Limido en de zandsculpturen op de Veluwe.

Waarom Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe?

‘’De ligging van het hotel is prachtig en daarnaast het concept.’’ vertelt Corine. Het hotel is namelijk verspreid in blokken met ‘’huisjes’’ over de 12 hectare. ‘’We zijn anders dan een ander hotel en je zit op een plek middenin het bos. Het is hier enorm stil en ik denk dat dat het hotel uniek maakt.’’ Michael vult aan met: “Ik raad het vooral aan om hierheen te komen om er echt even lekker tussenuit te zijn. Geniet van de ruimte. Iedereen is maar druk aan het werk, staat in de file en is druk met presteren maar hier kom je echt helemaal tot rust.’’

 

Hebben jullie nog een afsluitende boodschap voor de (toekomstige) gasten of de lezers?

‘’Ontdek de Veluwe! Dat is het belangrijkste als je hier naartoe komt.’’ Aldus Corine.

We willen Corine, Michael en Bryce heel erg bedanken voor hun enthousiasme en medewerking.

Wil je meer informatie over het hotel of wil je een overnachting boeken? Bekijk dan de website van Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe in Beekbergen.

Wil jij ook bij Fletcher Hotels werken? Bekijk dan hier de openstaande vacatures bij jou in de omgeving!

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Met cookies en technieken die daarop lijken helpen we je beter en persoonlijker. Dankzij functionele cookies werkt de website goed. Ze hebben ook een analytische functie en zijn geheel anoniem. Zo maken we de website elke dag een beetje beter. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op 'Oké' om te accepteren. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en beperkte analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Bekijk cookiebeleid voor meer informatie.

We maken gebruik van functionele cookies om de de fundamentele functionaliteiten van de website mogelijk te maken, zonder dat hierbij persoonlijke gegevens worden verzameld.

Voorkeurscookies helpen websites bij het onthouden van informatie die van invloed zijn op hoe de website zich gedraagt en eruitziet, zoals uw taalvoorkeur of uw locatie.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over het bezoek aan de website, zoals het aantal bezoekers en de meest bezochte pagina's. Dankzij deze cookies kunnen we onze website beter maken.

Deze cookies zijn nodig om bijvoorbeeld YouTube, facebook en LinkedIn in de website te kunnen integreren. Ook worden deze cookies gebruikt om persoonlijke advertenties te kunnen tonen.