Maak kennis met.. Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem
Maandag 15 oktober 2018, categorie: Hotels en arrangementen, Karlijn Embrechts
In ''Maak kennis met..'' nemen we je mee naar één van onze unieke Fletcher hotels. De hotelmanager, receptioniste, chef-kok of ober vertellen je wat het hotel volgens hen uniek maakt, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, wat de specialiteiten van de chef-kok zijn en nog veel meer! Deze week spraken wij met Djobi, Allround Medewerker in Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth in Arnhem.
Ontmoet Djobi, Allround Medewerker
Djobi is 27 jaar en trotse moeder van een kleintje. Ze is nu ongeveer 7 maanden werkzaam in Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem. “Ik ben Allround Medewerker, maar werk vooral in de bediening. Vaak werk ik de ochtenddiensten maar voor de afwisseling soms ook avonddiensten. Ik werk ongeveer 4,5 dag in de week."
Djobi had een vaste baan, maar miste het werken in de horeca enorm. “Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt en dat bleef toch altijd kriebelen. Als ik op het terras zat zei ik altijd: dat wil ik ook wel! Maar ja, met een kleintje en een vriend is de horeca niet altijd even makkelijk.” Toch is Djobi opnieuw in de horeca gaan solliciteren en werd ze door Ans gebeld en “overgehaald” om op gesprek te komen in Hotel Doorwerth. “Tijdens het gesprek heb ik aangegeven welke dagen ik kon werken en als ze daar mee akkoord zou gaan dan wilde ik wel in het hotel aan de slag. Ze zei meteen ja! Tot nu toe heb ik er nog geen moment spijt van gehad dat ze me overgehaald heeft om op gesprek te komen.”
Een dag op de werkvloer met Djobi
Als Djobi een ochtenddienst heeft begint ze doordeweeks om half 7 en in het weekend om 7 uur. “We beginnen met het klaarmaken van het buffet en daarna ontvangen we de gasten in het restaurant. Er wordt een planning gemaakt van wie wat doet. De één houdt het buffet bij, de ander haalt de tafels uit en weer iemand anders start de bar op. Eigenlijk doen we gewoon alles samen, maar voor de indeling en duidelijkheid heeft iedereen en beetje zijn of haar eigen plekje. Om 10 uur is het ontbijt afgelopen en ruimen we alles op. Daarna begint het bij de bar wat drukker te worden en switchen we om naar terras lopen. Vervolgens dekken we alles nog in voor het diner en worden we op het eind van de dienst afgelost door de avondploeg.”
Het leukste aan het werken in Hotel Doorwerth vindt Djobi de mogelijkheden die er zijn in het bedienen van de gasten. “Het bezig zijn met de gasten en er voor zorgen dat ze een fijn en plezierig verblijf hebben vind ik het leukste aan mijn werk.” Verder geeft Djobi aan dat er ook veel doorgroeimogelijkheden zijn. “Ik loop nu bijvoorbeeld op de afdeling Banqueting mee omdat mijn collega op vakantie is. Banqueting is niet mijn afdeling, maar het is wel leuk om daar door te groeien.”
Over Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem
Het hotel heeft 117 hotelkamers en beschikt over een binnen- en buitenzwembad, fitnesszaal, sauna, congres- en vergaderzalen. “Ons restaurant is opgedeeld in verschillende kleuren. Paars is de lounge, groen is het lunch gedeelte en oranje is voor het ontbijt en diner. Verder hebben we nog een serre die vooral gebruikt wordt voor feestjes en er is een groot terras met uitzicht op de vijver. In een kwartiertje kun je een rondje om de vijver lopen. Buiten het hotel zijn nog 2 voetbalvelden en 4 tennisvelden aanwezig.
“De collega’s vind ik echt heel lief. Iedereen helpt elkaar en niemand roddelt over elkaar. Je werkt natuurlijk wel een beetje langs elkaar heen, maar door samen te lunchen en een praatje te maken leer je iedereen goed kennen.”
Echte aanraders
“Het kasteel in Doorwerth schijnt echt heel mooi te zijn, zeker iets waar je geweest moet zijn. Arnhem centrum is erg dichtbij en natuurlijk erg leuk om te bezoeken. Het is een bruisende stad waar veel te zien en te doen is. Doorwerth zelf is niet heel groot, maar er zijn wel hele mooie wandelgebieden en bossen te vinden. Verder is Oosterbeek, een klein dorpje tussen Arnhem en Doorwerth, erg leuk om heen te gaan. Het dorp heeft een hele lange winkelstraat waar je heerlijk kunt shoppen of gezellig een terrasje kunt pakken.”
Op de vraag wat dé specialiteit van de chef-kok is wist Djobi helaas geen antwoord te geven. “Maar onze chef-kok kan heel goed inspelen op de wensen van onze gasten. We hebben ook veel glutenvrije en vegetarische gerechten en deze worden met veel zorg en aandacht geserveerd aan de gasten.”
Waarom Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem?
“Ik denk dat onze gasten vooral voor de ultieme rust en ontspanning komen. Je bent hier heerlijk in de natuur en even weg van alle hectiek van het dagelijkse leven. Verder denk ik dat ons hotel zich onderscheidt van andere hotels vanwege het binnen- én buitenzwembad. Niet veel hotels hebben dat! Ik zou zelf ook erg graag door mijn eigen collega’s geholpen willen worden. Ze zijn namelijk erg gastvrij en er hangt hier een heel ontspannen sfeertje.”
Heb je nog een afsluitende boodschap voor de (toekomstige) gasten of de lezers?
“Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem is een fijne plek om tot rust te komen, dus wees welkom!”
Wij willen Djobi ontzettend bedanken voor haar enthousiaste medewerking!
Wil je meer informatie over het hotel of wil je alvast een overnachting boeken? Bekijk dan de website van Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem.
Wil jij ook bij Fletcher Hotels werken? Bekijk dan alle openstaande vacatures bij jou in de omgeving!